Welkom bij RAMKERAMIEK ​​​​​ Maatwerk Gevelstenen!

Gevelstenen zijn een oud-Hollandse traditie. In de voorgevel van een pand dienden gevelstenen in de 15de en 16de eeuw als adresaanduiding. Men kon dus zeggen: "Daar bij de kip met het gouden ei moet u rechts afslaan"! Later, toen de huisnummering al was ingevoerd werden gevelstenen gebruikt om te verwijzen naar een bijzondere eigenschap van een pand of haar bewoners.

Wat is uw verhaal wat verteld mag worden?

Een gevelsteen is een ornament waarmee een historische en persoonlijke decoratie aan de gevel wordt toegevoegd. Het kan het iets vertellen over de geschiedenis van een bepaalde plek. Of het zegt iets over de eigenaar, over een beroep of wat  iemand mooi of belangrijk vindt. Wat is uw verhaal?

Verbinding in verscheidenheid

Ramkeramiek biedt een specialisatie die u kan implementeren in uw projecten. Een gevelsteen maakt een gevel persoonlijk en uniek. In een wijk waar meerdere gevelstenen of geveldecoraties worden geplaatst zorgt dit voor samenhang en eenheid. Ramkeramiek werkt samen met gemeenten, projectontwikkelaars, architecten en stichtingen.

Techniek

Ramkeramiek ontwerpt en vervaardigt voor u een gevelsteen met heldere kleuren die vorstbestendig is en onderhoudsvrij is. De steen kan op verschillende manieren bevestigd worden in de gevel. Ook de plaatsing kan voor u geregeld worden.

 Gevelsteen: "Zilverreiger'.  

Prijs:op aanvraag.

Met dank aan  fotograaf Harvey van Diek.

                                                                        

Gevelsteen "Smient" voor de wijk Waterfront in Harderwijk. 

Prijs:op aanvraag.

Gevelsteen "Fuut"

Prijs:op aanvraag.

Gevelsteen: Aalscholver

Prijs:op aanvraag.

Gevelsteen Kievit. Prijs op aanvraag.

Gevelsteen zilverreigers in het riet

Geplaatst in Leiderdorp. 

 

Website catalogus Waterfront: http://www.waterfrontharderwijk.nl/custom/page/page_content_file/79.pdf

Geïnspireerd door de wijk Waterfront heeft Kristine Ram een aantal gevelstenen van vogels gemaakt die op en rond het IJsselmeer leven. Haar aanpak is naturalistisch. Ze zegt hierover: “Ik bestudeer mijn onderwerp om het specifieke naar voren te halen en zo het wezen van mijn onderwerp te raken.” Met haar keuze voor de watervogels heeft zij de zilverreiger, de fuut, de smient, de aalscholver, medebewoners van deze streek, centraal gezet. Vogels zijn tijdloos en tegelijk iets van deze tijd waarin wij ons steeds meer bewust worden van de waarde die de natuur voor ons heeft. Behalve het decoratieve karakter van de afbeelding heeft de serie ook een educatief element, de kinderen die opgroeien in de wijk leren op deze manier de vogels uit hun directe omgeving kennen. De gevelstenen geven identiteit aan het huis en zijn een bijzondere wegwijzer. Ze gaan betekenis krijgen in de wijk. Men zal bijvoorbeeld zeggen: “Ik woon bij de fuut, of de zilverreiger of de smient’! Natuurlijk kan in overleg ook een andere vogel of afbeelding naar uw wens worden vervaardigd.

Elke gevelsteen is een uniek exemplaar; handgemaakt, in reliëf uitgevoerd en in heldere kleuren geglazuurd. Het zonlicht en het moment van de dag zal deze gevelsteen steeds een andere uitstraling geven en uw huis tot leven brengen.

Contact: Kristine Ram  

                          

  • E: info@ramkeramiek.nl
  • T: 0646015273 te Arnhem
  • W: www.ramkeramiek.nl
  • FB: RAMKERAMIEKFacebook