Kristine Ram 

   RAMKERAMIEK ​​​​​ Maatwerk Gevelstenen

Een gevelsteen is een gevelornament waarmee een historische en persoonlijke decoratie aan de gevel wordt toegevoegd. 

Gevelstenen: een oud-Hollandse traditie.

In de voorgevel van een pand dienden gevelstenen in de 15de en 16de eeuw als adresaanduiding. Men kon dus zeggen: "Daar bij de kip met het gouden ei moet u rechts afslaan"! Later, toen de huisnummering al was ingevoerd werden gevelstenen gebruikt om te verwijzen naar een bijzondere  eigenschap van een pand of haar bewoners.

Wat is uw verhaal wat verteld mag worden?

Een gevelsteen bevat vaak een verhaal. Zo kan er een verwijzing zijn naar de geschiedenis van een bepaalde plek. Het vertelt iets over de eigenaar, over een beroep of waar iemand van houdt of wat iemand belangrijk vindt. Ramkeramiek werkt samen met gemeenten, projectontwikkelaars, architecten en stichtingen.

Verbinding in verscheidenheid

Ramkeramiek biedt een specialisatie die u kan implementeren in uw projecten. Een gevelsteen maakt een gevel persoonlijk en uniek. In een wijk waar meerdere gevelstenen of geveldecoraties worden geplaatst zorgt dit voor samenhang en eenheid.  

Wat techniek

Ramkeramiek ontwerpt en vervaardigt voor u een gevelsteen met heldere kleuren die vorstbestendig is en onderhoudsvrij is. De steen kan op verschillende manieren bevestigd worden in de gevel. De plaatsing kan voor u geregeld worden.

Contact: Kristine Ram                                   

  • E: info@ramkeramiek.nl
  • T: 0646015273 te Arnhem
  • W: www.ramkeramiek.nl
  • FB: RAMKERAMIEKFacebook 

 

Gevelstenen gemaakt voor de wijk Waterfront in Harderwijk.

Geïnspireerd door de wijk Waterfront heb ik een aantal gevelstenen van vogels gemaakt die op en rond het IJsselmeer leven. Met mijn keuze voor de watervogels heb ik de zilverreiger, de fuut, de smient, de aalscholver en de kievit, medebewoners van deze streek, centraal gezet. Vogels zijn tijdloos en tegelijk iets van deze tijd waarin wij ons steeds meer bewust worden van de waarde die de natuur voor ons heeft. Elke  gevelsteen is een uniek exemplaar; handgemaakt, in reliëf uitgevoerd en in heldere kleuren geglazuurd. Onder invloed van het weer en het moment van de dag zal deze gevelsteen steeds een andere uitstraling krijgen.

Zie website catalogus Waterfront: http://www.waterfrontharderwijk.nl/custom/page/page_content_file/79.pdf

 

 Gevelsteen: "Zilverreiger'.  

Prijs:op aanvraag.

Met dank aan  fotograaf Harvey van Diek.

                                                                        

Gevelsteen "Smient" voor de wijk Waterfront in Harderwijk. 

Prijs:op aanvraag.

Gevelsteen "Fuut"

Prijs:op aanvraag.

Gevelsteen: Aalscholver

Prijs:op aanvraag.

Gevelsteen Kievit

Prijs op aanvraag.

Zie website catalogus Waterfront: http://www.waterfrontharderwijk.nl/custom/page/page_content_file/79.pdf

Geïnspireerd door de wijk Waterfront heeft Kristine Ram een aantal gevelstenen van vogels gemaakt die op en rond het IJsselmeer leven. Haar aanpak is naturalistisch. Ze zegt hierover: “Ik bestudeer mijn onderwerp om het specifieke naar voren te halen en zo het wezen van mijn onderwerp te raken.” Met haar keuze voor de watervogels heeft zij de zilverreiger, de fuut, de smient, de aalscholver, medebewoners van deze streek, centraal gezet. Vogels zijn tijdloos en tegelijk iets van deze tijd waarin wij ons steeds meer bewust worden van de waarde die de natuur voor ons heeft. Behalve het decoratieve karakter van de afbeelding heeft de serie ook een educatief element, de kinderen die opgroeien in de wijk leren op deze manier de vogels uit hun directe omgeving kennen. De gevelstenen geven identiteit aan het huis en zijn een bijzondere wegwijzer. Ze gaan betekenis krijgen in de wijk. Men zal bijvoorbeeld zeggen: “Ik woon bij de fuut, of de zilverreiger of de smient’! Natuurlijk kan in overleg ook een andere vogel of afbeelding naar uw wens worden vervaardigd.

Elke gevelsteen is een uniek exemplaar; handgemaakt, in reliëf uitgevoerd en in heldere kleuren geglazuurd. Het zonlicht en het moment van de dag zal deze gevelsteen steeds een andere uitstraling geven en uw huis tot leven brengen.