• Workshops van Ramkeramiek Kunstkring Duiven jan. 2019

  4 december 2017

   1 Workshop: Boetseer elkaar!                                

  Dit is hèt uitje voor je familie of bedrijf!

  Met een groep vanaf 7 personen ben je welkom op afspraak in het atelier. Daar ga je degene die tegenover je zit, proberen na te boetseren in klei. Hierbij kijk je eens goed hoe diegene er uit ziet en dat leidt altijd weer tot ontdekkingen, commentaar en de nodige grappen. Je leert van de docent alles over de anatomie van het hoofd en goed kijken levert al snel een mooi portret op.

  We werken met een klei die twee weken moet drogen voordat het gebakken kan worden op zo'n 1050 graden. Daarna mag het het mooi plekje krijgen op de schouw of in de bedrijfskantine.

  Materiaal, bakken en versnaperingen zijn inbegrepen.

  Docenten: Kristine Ram 

   2 Workshop: Vrouw van formaat                          

       

  We laten ons inspireren door de voluptueuze vrouw, zoals zij is afgebeeld in de kunst  door de eeuwen heen. Tijdens deze workshop ga je zelf met de zachte klei een vrouw van formaat boetseren waarbij je je kunt uitleven in het boetseren van vrouwelijke vormen.

  De workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten van  2,5 uur waarin je de tijd krijgt om jouw beeld te ver-Vol-maken. 

  Je krijgt de mogelijkheid het beeld te beschilderen met glazuur. 

  Docent: Kristine Ram 

  Vanaf 4 personen;  €118,- pp.

   3 Workshop: Talisman                                      

   

  Gezellig met een groep bij elkaar zitten en voor jezelf of voor iemand anders een talisman maken. Een talisman is een uitgesneden figuur of gravure met magische krachten dat waarschuwt voor het kwade of geluk brengt. Een stoere of lieve hanger met symboliek, iets voor jezelf om aan een bijzonder persoon te geven. Een kruisje, letter, bloemmotief kan natuurlijk ook ; je kan precies datgene maken wat voor jou betekenis heeft.

  Er zijn allerlei materialen die je in de klei kunt drukken, vormen en tekens en manieren om de talisman te bevestigen aan een (leren) koord. Ik laat je voorbeelden zien en koorden waaruit je kan kiezen.

  Je vervaardigt één of meerdere hangers van klei die je na het bakken kant en klaar kunt ophalen. De mogelijkheid bestaat om de ongebakken hangers te beschilderen met glazuur.

  Duur workshop: 1 bijeenkomst van 2,5 uur.

  Vanaf 6 personen: 29,50 pp.

  Docent: Kristine Ram

  4 Workshop: Gedenkmonument /urn    ...

  Lees meer >> | 681 keer bekeken

 • Verslagje Expo Kunstverkoop Diaconessenkerk

  6 november 2017

  Kunstverkoop 2017 Arnhem 

  Het is alweer voorbij, de kunstverkoop in de Diaconessenkerk op 4 november, voor de derde keer met veel enthousiasme georganiseerd door Ineke de Vries. De bezoekers, die om 10 uur s' morgens al voor de deur stonden werden  hartelijk ontvangen door één van de kunstenaars. In de mooie lichte ruimte van de kerk kon men het werk van 25 kunstenaars bekijken. De bezoekers toonden veel interesse, en met de muziek van twee pianisten en een gitarist was er een fijne sfeer. En dat kwam zeker ook door de verse taart en koffie die door de koster en zijn vrouw werden geserveerd. 

     

      

  De deelnemers waren vooraf uitgedaagd om zich te laten inspireren door de Eusebiuskerk in Arnhem. Hier zie je mijn bijdrage:

                                    

  Genaamd: 'DE HERREUsENIS'  

  Geïnspireerd door de Eusebiuskerk, symbool van Arnhem dat ondanks zware verwoestingen met veel zorg en liefde herbouwd en vernieuwd is en fier naar de toekomst kijkt.

  Dit is een fotocollage van een aardewerk beeld dat ik heb gemaakt dat binnenkort nog geglazuurd en gebakken wordt.

  Bekijk ook het fotoverslag van de expo van Henk de Vries:

   https://myalbum.com/album/t3Aqx9L7yuIY

  Tot volgende keer!

  Kunstgroet,

  Kristine

  6 nov. 2017

  Lees meer >> | 511 keer bekeken

 • Expositie 'Voorgeschoteld'

  29 september 2014

   

   

  Beste vrienden vriendinnen  en kunstliefhebbers,

   

  Welkom op de opening op 5 oktober in Arnhemse brasserie Dudok!  Begintijd van de opening is 16.00 uur. Gezellig met een hapje, een drankje en een interview met Esther van Groeningen! 

   

  Esther viert het 20-jarig bestaan van haar Arnhems Keramiek Atelier. Ze heeft daartoe 20 kunstenaars en grafisch ontwerpers uitgenodigd om haar gegoten schotels te beschilderen en te bewerken. Het reslutaat is deze bijzondere jubileumexpositie "Voorgeschoteld'. Waaronder mijn schaal 'Aardewerk'.  Graag tot ziens aanstaande zaterdag 5 oktober!

   

   

   

  Lees meer >> | 523 keer bekeken