Maatwerk Keramische Gevelstenen

RAMKERAMIEK, MAAK UW GEVEL UNIEK!
 

Een gevelsteen is een gevelornament waarmee u een historische en persoonlijke decoratie aan uw gevel toevoegt. 

Een oud-Hollandse en Vlaamse traditie.

In de voorgevel van een pand dienden gevelstenen in de 15de en 16de eeuw als adresaanduiding. Dit was nog in de tijd dat er geen huisnummers bestonden. Men kon dus zeggen: "Daar bij de kip met het gouden ei moet u rechts afslaan"! Later, toen de huisnummering al was ingevoerd werden gevelstenen gebruikt om het bijzondere van een pand, de eigenaar, een uitgeoefend beroep en/of de locatie weer te geven.

Duurzaam vereeuwigd

Ramkeramiek ontwerpt en vervaardigt voor u een gevelsteen met heldere kleuren van glazuur die vorstbestendig is en onderhoudsvrij is. De gevelsteen kan 30 jaar meegaan maar waarschijnlijk veel langer. De steen kan op verschillende manieren bevestigd worden in de gevel.

Wat is uw verhaal wat niet vergeten mag worden?

Een gevelsteen bevat vaak een verhaal maar het kan tegelijkertijd in zijn symboliek meer betekenen dan wat op het eerste gezicht lijkt. In algemene zin wordt er veel historie in gevelstenen vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan een gevelsteen met uw naam en familiewapen of een steen waarop uw praktijk of beroep vermeld staat. Of een dieren-afbeelding of bloemdecoratie, de uitbeelding van uw straatnaam, en zo zijn er diverse mogelijkheden. Breng uw gevel tot leven!

Neem gerust contact op om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Contact: Kristine Ram                                   

U kan via deze website abonnee  worden van mijn NIEUWSBRIEF  zodat u op de hoogte blijft van mijn laatste nieuwtjes! Zoals exposities, workshops, markten, nieuw werk, het aanbod in mijn webshop en projecten.