Galerie

Bord of schaal bewerkt voor expositie.

uit 2013 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

vaas met schaal

vaas met schaal

2017

Boomvaas met schaal van aardewerk. 

vaas met schaal

vaas met schaal

2017

Boomvaas met schaal van aardewerk. Donkere klei met glazuur.  

Geboortebord Kyan

Geboortebord Kyan

2016

Dit bord heb ik in opdracht gemaakt voor de kleine Kyan, een schattig jongetje, de kleinzoon van mw Vossen   Geboortebord voor de kleine Kyan wat ' Leeuw" betekent.            

Boomschorsvaas grijsgroen

Boomschorsvaas grijsgroen

2016

Deze vaas is een afdruk van een meer dan honderd jaar oude eikenboom. Het is in rode chamotte klei gemaakt en met glazuur bewerkt. De binnenkant met oranje glazuur.

Boomschorsvaas groen

Boomschorsvaas groen

2016

Deze vaas is een afdruk van de schors van een meer dan honderd jaar oude eikenboom. In rode klei, daarna met glazuur aan de buiten- en de binnenzijde bewerkt.

Zonnenbloemvaas

Zonnenbloemvaas

2016

 Zonnenbloemen in glazuur en nog natte klei gekrast (sgrafittitechniek). Mogelijkheid om deze vaas als grafurn te gebruken, dan maak ik er een passende deksel bij.    

'Aarde werk'

'Aarde werk'

2014

Titel: "Aarde werk" Scheppen en delen. Geef aan de aarde, de aarde geeft overdadig terug.  

Bord met handen 1

Bord met handen 1

2013

  Toen ik gevraagd werd om mee te doen aan dit project werd ik meteen enthousiast. Het raakt aan zoveel dingen; de traditie van de plateelkunst, de beeldende kunst van onze tijd en hoe dit project de kunstenaars van twee verschillende landen, Rusland en Nederland op een unieke manier bij elkaar brengt. 

Bord met handen 2

Bord met handen 2

2013

    Wat mij ook inspireert is het bord zelf, de eenvoud ervan en de kunst van de plateelschilders die deze borden eeuwenlang van decoraties hebben voorzien. Uit respect hiervoor heb ik mijn bordjes voor een deel in tact gehouden en daar mijn keramische beeld aan toegevoegd. De techniek die ik hierbij heb toegepast is sgrafitto; krassen en tekenen in glazuur met roodbakkende klei als basis.     

Bord met handen 3

Bord met handen 3

2013

Een bord is in essentie een drager  van voedsel. Het brengt mensen samen aan tafel, het bord geeft ieder zijn deel.  Delfts-blauwe borden hebben tevens een geestelijke dimensie door de rol die zij spelen bij de herdenking van speciale gelegenheden.  De handen op mijn borden zijn een verbeelding van dit menselijke gebaar van geven en ontvangen. En toont tegelijk de vergeestelijkte kant ervan: dit is u gegeven, ontvang met vreugde en sta af en toe in dankbaarheid stil.