Gezamenlijk een gedenkmonument maken is een troostend ritueel”


Wilt u graag zelf uw handen laten spreken en een gedenkteken maken voor uw dierbare overledene? Dat kan bij een workshop van Ramkeramiek. Tijdens deze bijeenkomst kan de overledene op een liefdevolle manier herdacht worden en is er ruimte voor rouwverwerking.

Na een inspirerende inleiding kunt u kiezen voor diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld het beschilderen van een tegel of het boetseren van een klein object. De afwerking en het glazuren en stoken wordt door mij deskundig uitgevoerd. Het resultaat is een uniek en duurzaam gedenkmonument en een bijzondere ervaring met elkaar.

 

Kristine Ram: beeldend docent en coach.

kristineram@hotmail.com

0646015273

 

 

 

 

Gedenkmonument voor in de tuin 

 De gezinsleden (een moeder met haar dochters) wilden graag een tuinbeeld maken. Ze kozen zelf het ontwerp, en met mijn hulp en begeleiding maakten we met elkaar dit beeld. De kleine werkstukjes heb ik op de schalen gemonteerd. Ik liet hen vervolgens twee basiskleuren kiezen voor het beeld; ze kozen geel en rood omdat zij dit bij de overledene vonden passen. Het was een bijzondere activiteit voor de familie waarbij er aandacht was voor elkaar en herinneringen werden opgehaald aan moeder/oma. 

Daarnaast hebben de dochters twee kleinere beeldjes gemaakt, een roodborstje en een engel. "De as van oma wordt nu getransformeerd tot engel' zei één van de deelneemsters. Getoonde foto's met toestemming van de familie:

 

 

Reactie van de familie:

'We hadden goed overleg over wat het idee was en wat er mogelijk was.
De fotocollage vooraf was met veel aandacht samengesteld en er werd echt naar ons geluisterd. De begeleiding tijdens de workshop was prima, wij voelen ons niet zo creatief maar er kwamen spontaan onder jouw begeleiding hele mooie dingen uit.
Als begeleider heb ik jou ervaren als: Inspirerend, geduldig en geïnteresseerd.
Het was een hele fijne middag en het resultaat nog mooier dan we gedacht hadden.'

Wilt u graag een gedenkmonument maken voor uw dierbare of wilt u graag meer informatie,  dan kunt u contact opnemen met:

Ramkeramiek

Kristine Ram -Dr. H.Piersonstraat 15- 6823 GX - Arnhem- mob. 0646015273 -k.ram@chello.nl

4 Workshop: Gedenkmonument /urn                     

Samen met je naasten een gedenkteken maken voor een dierbare overledene, waarin je het gevoel voor hem of haar kan verbeelden. Met je eigen handen gevormd uit klei, gebakken en geglazuurd in de kleur die je graag wilt. 

Na een inleiding waarin we aandachtig stilstaan bij de overledene komen we tot een ontwerp dat we gezamelijk gaan maken. Dat kan zijn;

1. Een gedenkmonument boetseren, naar eigen idee.

2. Kleine asobjecten boetseren, waarin wat as bewaard kan worden. 

3. Een kant klare aardewerk urn naar keuze beschilderen.

4. Ieder een eigen kleine kant en klare urn beschilderen.

We nemen plaats aan de tafels van het Arnhems Keramiekatelier en laten onze handen spreken. Klei is een eenvoudig en eerlijk materiaal waar je ook zonder beeldend talent iets bijzonders mee kan maken. De afwerking en het glazuren en stoken wordt door ons professioneel uitgevoerd. Het resultaat is een uniek en duurzaam gedenkmonument en een bijzondere ervaring met elkaar. 

Bijkomende kosten: Bisquit gebakken urn(-en) glazuren en eventuele professionele afwerking.

Eén bijeenkomst van 2,5 uur.

Vanaf 4 personen: 49, 50 pp.  Tweede bijeenkomst in overleg. 

Docent en coach: Kristine Ram 

Lees meer bij: Gedenkmonument maken

Aanmelden bij: Kristine Ram,

info@ramkeramiek.nl

T. 0646015273